A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Ліцей №2 м. Хмільника Вінницької області

Тиждень психології

Дата: 01.05.2024 18:13
Кількість переглядів: 91

Сьогодні  неможливо виховувати гармонійну, всебічно розвинену особистість без резервів психологічних знань. З 22 по 26 квітня 2024 року в Ліцеї № 2 м. Хмільника пройшов тиждень психології. Психологинею  Король С.В.  було підготовлено ряд заходів, метою яких було популяризація роботи психолога, створення позитивного клімату в навчальному закладі, розширення та насичення емоційного життя, розвиток інтересу до свого внутрішнього світу, розкриття творчого потенціалу здобувачів освіти. Тиждень психології був тематичним і вибудуваним таким чином, щоб кожного дня розглядалася нова проблематика, піднімалися питання, які могли б цікавити наших учнів і педагогічних працівників.

Протягом п’яти днів проводились заплановані  психологічні акції. Зокрема акція «Паркан психологічного розвантаження», девіз якої: «Відчуй свободу – напиши від душі!». Мета цієї акції – навчити учнів середніх класів висловлювати свої думки, враження, оцінки вголос, а не шепотіти за спиною або тримати свої враження при собі. Учням також пропонувалось взяти участь у опитуванні «Скринька мудрості», в якому вони б ділилися думками, висловлювали побажання психологу. Також пройшла акція «Візьми собі…», яка мала вигляд оголошення із пропозицією рис характеру, психологічних якостей, відносин та ін. (здоров’я, кохання, цілеспрямованість, повага і т.д.), де кожен міг взяти те, чого йому не вистачало.
Психологічна акція для педагогів «Творче серце вчителя…»
Практичний психолог та бажаючі учні роздають педагогам серця, на яких написані мотивуючі вирази про те, як досягти успіху у житті. Вчителі можуть  передати їх комусь (батькам, учням, рідним) за власним бажанням. 
Також учням молодших та середніх класів були запропоновані деякі вправи з нейробіки.
НЕЙРОБІКА – це розумова гімнастика, аеробіка для мозку, спрямована на покращення розумової діяльності. Це комплекс простих вправ, які сприяють поліпшенню пам’яті, дають додаткову енергію і підвищують здатність нашого мозку до будь-якої роботи в будь-якому віці.
Були заплановані психологічні акції «Побажання у долоні», де на плакатах учні початкових класів обмальовували свої долоні і писали побажання своїм одноліткам, вчителям та світу в цілому.
Учням старших класів пропонувалось взяти участь у психологічній акції «Рецепт успіху. Готуємо разом!!!», де на плакаті потрібно було написати те, що є складовими успіху для кожного з респондентів.
Також  було  проведено Арт- терапевтичне заняття для вчителів «Подбай про себе» за підтримки ГО "Право" і Ресурсного центру  "Мурашник" в рамках проєкту "Сприяння згуртуванню постраждалих громад".  Проєкт впроваджується Міжнародною Організацією з Міграції (МОМ). Вчителі мали змогу відновити власний ресурс та свій психо-емоційний стан, завдячуючи фасилітаторці гуманітарної організації Intersos Юлії Килосовій.
Інтерактивне заняття «Загадковий світ емоцій» з учнями 5-А та 5-Б класів.
Заняття з елементами тренінгу «Розвиваємо комунікативні навички» з учнями 7-Б класу.
Тематичне коло з учнями 8-А класу на тему: «Кожен з нас індивідуальність».
З учнями 9-А та 9-Б класів була проведена інформаційно-розважальна гра «Хто зверху?». 
Психологічна акція «Пам'ятка для педагогічних працівників»:
 - загальні правила вирішення конфліктів.
-рекомендації  щодо профілактики емоційного вигорання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено